Personakt Antavla

Per Erik HALLIN

Far:HALLIN
Mor:Margit WIDEMAN HALLIN

Noteringar

Per-Erik Hallin, svensk pianist och sångare född 7 januari 1950. Han har mest verkat inom genren kristen musik, bland annat gospel, har spelat och sjungit med Elvis Presley (1974) och gjort Kalle Ankas svenska röst på film. Per-Erik har också spelat ihop med Ingemar Olsson ett otal gånger. Hallin deltog i den svenska Melodifestivalen åren 1984 och 1985, men slutade bägge gångerna oplacerad. Han har sjungit och spelat med Carola Häggkvist vid turnéer och inspelningar, han har även spelat piano på ett par av Ted Gärdestads skivor. År 2005 släpptes CD-singeln I de levandes land, tillägnad de som drabbats av flodvågskatastrofen.

År 2006 tilldelades han Artur Erikson-stipendiet med motiveringen ”För ett allsidigt konstnärskap, som tar sig uttryck i ett innerligt sätt att bära ett budskap och en förmåga att skapa närhet till sin publik.”

Per-Erik Hallin, svensk pianist hos Elvis
Han började spela för Elvis i december 1973. Första speljobbet var i skivstudion (10 - 16 dec). Hans sista jobb var den 14 oktober 1974, på turné.
Några av dom låtar som Per-Erik Hallin spelade in på skiva med Elvis: 'I Got A Feeling In My Body', 'Promised Land', 'Love Song of The Year', 'Help Me' och 'My Boy'
Per-Erik spelade för Elvis vid två tillfällen på Las Vegas Hilton 1974:
Två veckor i januari - februari och två veckor i augusti -september. Dessutom 11 dagar i Lake Tahoe (i maj).
Han var med på tre turnéer med Elvis under 1974:
20 dagars turné i sydstaterna under mars månad. Denna turné avslutades i Memphis Mid-South Coliseum (20/3), som RCA spelade in för skivinspelning. Elvis tredje turne för året (15 juni i Fort Worth - 2 juli i Salt Lake City). Elvis fjärde turne för året (27 september, Baltimore - 14 oktober, Lake Tahoe).
Album som Per-Erik Hallin finns med på: 'Good Times' och 'Elvis Recorded Live In Memphis'. Memphiskonserten 20/3 -74 finns även på Fort Baxters CD "Steamroller Blues", och där hör vi Elvis tala varmt om Per-Erik. Per-Erik sjunger dock i kören på denna platta, han spelar inte piano.
Ett minne för livet
Det finns en show från Lake Tahoe våren '74 och en från Las Vegas den 2 september, som för oss svenskar är intressant att lyssna på. Elvis kallade upp Per-Erik på scen vid två olika tillfällen och han fick där på Elvis önskemål sjunga en sång helt på egen hand. Säkert ett minne för livet för en yngling från Sverige! Per-Erik sjöng "I couldn't live without you" vid dessa tillfällen.
Båda dessa tillfällen spelades in av folk i publiken och från tillfället i Las Vegas har Per-Erik en kopia på inspelningen. I Lake Tahoe talade han också efter showen med dom två flickor som gjorde inspelningen, men han tänkte aldrig på att be om en kopia! Den inspelningen finns på bootleg-skivan "I'm Leaving".

1989